• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Оздоровлення та відпочинок у пришкільних таборах з денним перебуванням на базі закладів освіти району

Оздоровлення та відпочинок у пришкільних таборах з денним перебуванням на базі закладів освіти району

2018-06-15

Для дітей канікули - це період зміцнення здоров’я, нових знайомств, пригод, а ще - яскравих вражень, творчості й пізнання світу.

15 червня 2018 року завершили свою роботу пришкільні табори з денним перебуванням. Протягом червня 2018 року оздоровилися та відпочили 147 вихованців у 6 пришкільних таборах з денним перебуванням, 27 дітей у мовному таборі комунального закладу «Малинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» та 61 школяр у 3 центрах дозвілля на базі комунальних закладів «Долинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Воздвижівської сільської ради, «Новозлатопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» та «Залізнична загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» Гуляйпільської районної ради.

Заклади відпочинку працювали в одну зміну з 29.05.2018 по 15.06.2018 року. Тривалість зміни становила 15 днів.

Особливу увагу було звернено на оздоровлення та відпочинок дітей

пільгових категорій.

На територіях пришкільних таборів були обладнані майданчики для відпочинку, занять спортом, гри. Організація харчування дітей проводилася відповідно до встановлених норм харчування.

Під час літнього відпочинку різностороніше розкривається особистість дитини.

Кожен день зміни мав свою тематику та проходив під відповідним девізом. Особлива увага приділялася державним святам.

Особливе значення в організації виховної роботи було відведено плануванню та проведенню дозвілля, врахування визначних дат і свят, що припадають на цей період, подій, календаря літніх пам’ятних дат, традицій табору, вікових та індивідуальних особливостей молодших школярів та підлітків

До Дня захисту дітей 1 червня в усіх таборах відбулися концерти, конкурси, спортивні змагання та розваги.

До річниці Конституції України у таборах проведено конкурси малюнків на тему «Ми живемо в Україні», вікторини на знання Конституції України, конференції «Конституція - основний Закон України», бесіди «Україна - незалежна демократична держава», «Основні права, свободи і обов'язки громадян України», конкурси малюнків та плакатів «Мої права згідно Конституції України»,«Барви сонячного літа», брейн-ринги «Я і Конституція України», «Я - громадянин України», усні журнали «Я - свідомий громадянин України», педагоги-вихователі ознайомили учнів з історією становлення та розвитку вітчизняного конституційного права.

Організація літнього мовного табору з іноземних мов мала на меті створення сприятливих умов для школярів щодо практичного застосування знань з англійської чи німецької мов. Участь у мовних таборах допомогла учням отримати досвід спілкування іноземною мовою. У таборах діти отримали можливість застосувати набуті знання у різних формах діяльності: в ігрових та концертних програмах, туристично-спортивних змаганнях, театральних виставах та ін..

Протягом червня в культурно - спортивному комплексі «Сучасник» для вихованців пришкільних таборів відділом культури й туризму Гуляйпільської міської ради організовувалися цікаві концерти, святкові програми за участю молодих виконавців.

Щоб у дітей не залишилося жодної хвилини для нудьги, на період роботи табору в школі працювали гуртки.

У дитячих закладах відпочинку організовано і роведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з дітьми та педагогами з питань дотримання правил пожежної безпеки, поводження дітей на воді та з вибухонебезпечними речовинами, правил організації екскурсій тощо під особистий підпис у відповідних журналах реєстрації інструктажів.

Екскурсії мальовничими куточками рідного краю сповнили дітей неповторними враженнями.

Г.Минка, методист РМК

/Files/images/ozdorovlennya/01.jpg/Files/images/ozdorovlennya/02.jpg/Files/images/ozdorovlennya/03.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 209