• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Настановна сесія для вчителів , які навчатимуть 1-класників з 01.09.2018 року, відбулася

Настановна сесія для вчителів , які навчатимуть 1-класників з 01.09.2018 року, відбулася

2018-02-06

/Files/images/grupa-5_0046.jpg

Впродовж 05-06 лютого на базі опорного закладу - КЗ "Гуляйпільський колегіум "Лідер" Гуляйпільської міської ради - для 24 учителів загальноосвітніх закладів середньої освіти Гуляйпільського району, що входять у групу №5, відбулася настановна сесія підвищення кваліфікації вчителів початкових класів, які реалізуватимуть Державний стандарт початкової освіти з 01 вересня 2018/2019 навчального року.

Усіх учасників привітали Віктор Павлович Науменко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Гуляйпільської міської ради, та Роман Сергійович Бут, начальник відділу освіти, молоді та спорту Гуляйпільської районної державної адміністрації, які побажали творчих успіхів та наснаги кожному в оволодінні новими технологіями та підтримали педагогів в їх починаннях на шляху реалізації реформи освіти.

Заняття у формі тренінгу проходили у сучасному тренінговому кабінеті, який наприкінці грудня обладнаний навчальним закладом за сприяння товариства співпраці з Німеччиною GIZ. Їх провела регіональний тренер програми реалізації Нової української школи Лапіна Т.М., заступник директора з науково-методичної роботи колегіуму, за фахом учитель початкових класів, старший викладач КЗ "Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" Запорізької обласної ради. У вирішенні організаційних питань допомогу надала методист Гуляйпільського РМК Пузан Н.Я., яка теж як тренер взяла участь у сесії педагогів початкової школи району.

У ході роботи 4 групи слухачів спільно розробили правила роботи групи, представили "Герб кожної команди" під час тренінгу "Знайомство", обговорили основні положення Концепції Нової української школи (НУШ), виклики, що стоять перед початковою школою, та чинники якісної початкової освіти "очима" дітей, батьків та педагогів і з позиції держави; розглянули особливості розвитку дітей 6-7 річного віку (розвитку їх психічних і пізнавальних процесів). У процесі розкриття питання про нові професійні ролі і завдання сучасного вчителя в контексті концепції Нової української школи педагогами розроблені та презентовані творчі моделі сучасного вчителя НУШ.

Фото День 1 - 05.02.2018р. та День 2 - 06.02.2018р.

Приємною несподіванкою для всіх стало відвідування навчального закладу тележурналістами обласного телеканалу TV5 - так що й учасники настановної сесії також попали в кадр!

Посилання на програму новин "День. Підсумки" від 07.02.2018 року: https://www.youtube.com/watch?v=Z2A7vWE550c&list=PLRv76fVALjWpntyxyuV-vrIO6p6qmg2Z (робота у тренінговому кабінеті - після 15 хвилини ефіру)

Згідно навчального плану всі присутні ознайомилися з дистанційним онлайн-курсом для вчителів початкової школи на сайті Еd-era, його програмою, отримали цінні рекомендації по його проходженню. Частина вчителів перевірила достовірність реєстрації, окремі вчителі зареєструвалися на онлайн-курсі та спробували пройти Модуль 1 та Модуль 2.

Даний курс доступний для всіх бажаючих вчителів, батьків та громадськості на Сайті Еd-era: https://courses.ed-era.com/courses/course-v1:MON-EDERA-OSVITORIA+ST101+st101/about .

Для слухачів були створені всі умови для роботи - необхідні канцтовари, а під час відпочинку - брейк-кава та смачний обід. Перші очікування реалізовані.

Отже, настановна сесія для вчителів, які навчатимуть 1-класників з 01.09.2018 року, відбулася! Старт пройшов успішно! Попереду - завершення навчання на онлайн-курсі дистанційно (лютий-червень) та 2 очні сесії (3-денна - у березні та 5-денна - у червні).

Кiлькiсть переглядiв: 211