• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-практикум «Розробка фліпчарту з використанням програми Smart Notebook»

Семінар-практикум «Розробка фліпчарту з використанням програми Smart Notebook»

2017-10-20

/Files/images/images.png

Серед технічних новинок, що приходять сьогодні до школи, особливу місце займають інтерактивні дошки - комплекс обладнання, який дозволяє педагогу зробити процес навчання яскравим, наочним, динамічним. Інтерактивні дошки мають більший потенціал розкриття теми уроку, ніж проста дошка і навіть комп'ютер з проектором і екраном. Інтерактивна дошка - сенсорний екран, приєднаний до комп'ютера, зображення з якого передає на дошку проектор. Спеціальне програмне забезпечення дозволяє працювати з текстами і об'єктами, аудіо - і відеоматеріалами, Internet-ресурсами, робити записи від руки прямо на відкритих документів і зберігати інформацію. Інтерактивна дошка надає унікальні можливості для роботи і творчості вчителя і учнів.

Необхідно враховувати і важливий психологічний момент: сучасні школярі, у яких вдома, як правило, є комп'ютер з різноманітними інтерактивними іграми, звикають подібним чином сприймати навколишню дійсність. Можливості інтерактивної дошки дозволяють направити школярів на розуміння того, що відео і ігрові програми успішно можуть бути використані для навчання, сприяти розвитку творчої активності, захопленню предметом, що забезпечує в кінцевому рахунку ефективне засвоєння матеріалу на уроках. Повноцінне використання інтерактивних дошок дає вчителю можливість зробити роботу на уроці більш ефективною. Однак багато педагогів вважають, що інтерактивна дошка - це чудовий засіб, який миттєво змінює всю роботу в класі, варто тільки включити її. Зрештою саме вчитель визначає, як і наскільки повно будуть задіяні функції дошки, від його зусиль і творчої уяви залежить, чи будуть реалізовані всі можливості пристрою. Найбільш серйозна перешкода, з якою стикаються педагоги при роботі з інтерактивними дошками, - це незнання можливостей нового навчального обладнання.

20 жовтня 2017 року у комунальному закладі «Гуляйпільський колегіум «Лідер» Гуляйпільської районної ради відбувся семінар-практикум з теми «Розробка фліпчарту з використанням програми Smart Notebook» для педагогічних працівників району.

Педагоги познайомилися з особливостями інтерактивних пристроїв навчання, порядком інсталяції програмного забезпечення Smart Notebook та посиланнями на корисні ресурси, що дозволяють знаходити готові матеріали для інтерактивної дошки та спілкування учителів, відео уроки по розробці матеріалів для інтерактивної дошки.

Практична частина семінару-практикуму була присвячена відпрацюванню навичок роботи з інтерактивною дошкою та програмним забезпеченням Smart Notebook. Вчителі-учасники семінару-практикуму мали можливість самостійно навчитися додавати інтерактивний контент під час створення навчального матеріалу засобами SMART Board та дійшли висновку, що використання інтерактивної дошки на уроці допоможе збільшити ефективність навчання учнів у школі та розвинути інтерес кожного школяра.

Кiлькiсть переглядiв: 234